Tarieven en Vergoedingen

In 2024 wordt de diëtist weer voor 3 uur vanuit de basisverzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten voor dieetadvisering vallen onder het verplichte eigen risico van € 385 in 2024. Voor kinderen tot 18 jaar geldt deze eigen bijdrage niet. Indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve therapie vergoed door de MBOG valt dit niet onder het verplichte eigen risico.
Soms wordt de diëtist extra vergoed in het aanvullende pakket. Controleer hier of je hiervoor in aanmerking komt.

Voor het eerste consult wordt 60 minuten directe tijd gereserveerd met daarbij regelmatig een uitgebreid voedingsadvies  (+30 minuten). Voor vervolgconsulten wordt tussen de 30-60 minuten gereserveerd. Dit is afhankelijk van het soort behandeling. Bijvoorbeeld bij FODMAP-dieet zullen er 3 behandelconsulten/uren zijn die vergoed worden door de basisverzekering.

Vervolg Consult 30 minuten

46

Telefonisch of videobellen

Vervolgconsult 45 min

69

via contactformulier

Vervolg Consult 60 minuten

92

Telefonisch of videobellen
Maak een afspraak

Zorgverzekeraars

Met de meeste zorgverzekeringen heeft diëtistenpraktijk Voeding Plus een contract. Indien dieetadvisering binnen uw verzekering valt, gaat de rekening in de meeste gevallen direct naar de zorgverzekeraar en ontvangt u zelf geen rekening. Hiervoor gelden andere tarieven dan onderstaand en is voor elke verzekeraar anders.

Tevens ben ik aangesloten bij de MBOG, vanuit diverse aanvullende verzekeringen wordt dit als alternatieve therapie vergoed. Bij een aanvullende verzekering gaat dit NIET ten last van het Eigen Risico.

Check hiervoor de volgende site: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde

Consulten via email of telefoon is mogelijk, maar alleen na eerste consult.

Als de behandeluren zijn verstreken gaat de rekening naar u toe, dit geeft de diëtist tijdig aan.

Bij een niet nagekomen afspraak wordt de gereserveerde consulttijd en hiervan bij u in rekening gebracht. Tijdig annuleren of verzetten is 48uur voor de gereserveerde consulttijd via e-mail of telefoon, eventueel ingesproken op voicemail.

Aangesloten bij de Ketenzorg, IZER.

Dieetkosten en de belastingdienst, deze kan de diëtist invullen.

fruit