Skip to main content

Intakegesprek diëtist

Nadat u een afspraak heeft gemaakt breng ik uw persoonlijke situatie in kaart bij het eerste consult. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: uw eetpatroon, gezondheidsklachten, medicatie-gebruik, beweegpatroon, gewichtsverloop, dieetgeschiedenis, enz. Ook bespreken we de wensen en behandeldoelen die u heeft, en beantwoord ik de eventuele vragen die er zijn.

We kijken naar de knelpunten en verbeterpunten, samen met u stel ik een voedingsadvies op, eventueel aangevuld met voedingssupplementen of met een proteïne dieet als u snel gewicht wilt verliezen.

Dit eerste consult duurt meestal 45-60 min. en vindt plaats op de praktijk, maar dit kan (op verwijzing van huisarts) ook aan huis.
Naar dit gesprek neemt u mee: een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs), eventueel een verwijsbrief en als het is gevraagd door de diëtist een ingevuld een voedingsdagboek.

Vervolgconsulten

Na enkele weken volgt het vervolconsult, dit duurt ongeveer 20-30 min. Hierin bespreken we de voortgang, vaak is het een verandering van eetpatroon wat u al jaren heeft en lastig is om te veranderen. We bespreken de knelpunten, zoeken oplossingen en werken verder toe naar het behandeldoel.

Het aantal vervolgconsulten is afhankelijk van de doelstellingen en per persoon verschillend.
Met 3 uur vergoeding in de basisverzekering (wel ten laste van het eigen risico) heeft u ongeveer 4-5 consulten per jaar vergoed door de basisverzekering.

Waar en wanneer

Op woensdag vanaf 8.00 kunt u terecht in de huisartsenpraktijk van dr. Sutterland, Schiebroekselaan 21b.VP_VlinderVliegt
Indien noodzakelijk kan het consult ook bij u thuis plaatsvinden.